לקבלת עדכונים בתחום האנטי אייג'ינג, מבצעים והנחות מיוחדות, הרשמו עכשיו:

אנטי-אייג'ינג | המרכז הישראלי לעיכוב תהליכי הזדקנות

אנטי-אייג'ינג
שלום אורח, התחבר | משתמש חדש? הרשם לאתר
  בעגלת הקניות שלך 0 מוצרים

לקופון הנחה 10% לאתר iHERB הזינו בהזמנה את הקוד AWE3079 או הקליקו כאן ובצעו רכישה

    דיירקט לייף גלובל
    קוקוס - אוצר של בריאות

צריכים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם

מאמרים
  מתכונים טבעוניים
  סרטונים מומלצים
  מבנה העור והזדקנותו
  מהן הסיבות להזדקנות העור
  בריאות מיטבית לפי הרמב''ם
  השפעות העישון על העור
  פירות העונה
  פסיפלורה

כיצד פותחים ראש קוקוס בוגר באלגנטיות ?

הקוקוס החום והבוגר מגיע לישראל לאחר שקליפתו החומה והקשיחה כבר קולפה ממנו. תחתיה מסתתרת קליפה נוספת, עבה, חומה ועטופה בסיבי עץ. זוהי צורתו של הקוקוס כפי שאנחנו מכירים מהחנויות. 



כיצד לבחור קוקוס ראש איכותי ?
השלב הראשון הוא למצוא חנות אשר מחליפה את מלאי הקוקוס שלה באופן קבוע, והקוקוס לא נמצא בה אך ורק בתוך קישוט. אותם קוקוסים המשמשים לקישוטים, הנפוצים בחנויות שונות, למעשה כבר החמיצו ואין בהם תועלת תזונתית או קולינארית. אל תתביישו לשאול מתי הקוקוס הגיע לחנות, ומתי מגיע משלוח הקוקוס הבא. לאחר מכן, הרגישו בידכם את משקלו של הקוקוס, ובחרו את הקוקוס הכבד ביותר. נערו אותו ליד האוזן ותוודאו כי יש בו כמה שיותר מים. חשוב לשים לב שעל גבי הקוקוס שבחרתם אין סימני עובש, ובמיוחד לא ליד "העיניים": אותם שלושה שקעים שבקודקוד האגוז.

כיצד פותחים ראש קוקוס בוגר ?
נראה כי אגוזי הקוקוס נועדו להיות קשים ככל האפשר לפתיחה. לאחר הסרת הקליפה החיצונית מהאגוז, תמצאו כאמור קליפה נוספת, חומה, עבה, חזקה ועטופה בסיבי עץ רבים. מאפיינים אלה גורמים לכך שרוב האנשים מוותרים על הנסיון לפתוח את הקליפה החומה והקשה בצורה אלגנטית, ובמקום זאת מעדיפים לנפץ את האגוז בחוזקה על המדרכה או להכות בו בחוזקה עם פטיש. התוצאה היא שהאגוז מתנפץ לרסיסים והנוזל הטעים והבריא מתפזר גם כן.

קניתם ראש קוקוס בוגר ואין לכם מושג איך פותחים אותו בצורה אלגנטית? המשיכו לקרוא וגלו את הסוד לפתיחה קלה ואלגנטית של אגוזי קוקוס, מבלי לאבד ולו טיפה אחת מהנוזל, ומבלי שיוותרו לכם חלקים מהקליפה בתוך הבשר הלבן.

מתחת לסיבי העץ שעוטפים את האגוז מסתתרות להן שלוש ה"עיניים" המוכרות של הקוקוס. למעשה, העיניים מסתתרות בחלק הפחות מעוגל של האגוז, כלומר בקודקוד המלא סיבים. על מנת לשתות את הנוזל, עליכם לחשוף את שלוש ה"עיניים" על ידי הפרדת סיבי העץ מהקליפה. ניתן להפריד את הסיבים באיטיות באמצעות הידיים, וכל פעם למשוך קבוצת סיבים קטנה. ניתן גם להיעזר בזהירות בסכין.



לאחר שחשפתם את שלוש העיניים, יש למצוא את "העין השלישית". מתוך עין זו צומח השורשון ולכן היא מאוד רכה, ברמה כזו שניתן לחורר אותה בקלות עם מברג או עם סכין צרה. יש לחורר את העין הזו עד הגעה אל החלל בו נמצאים המים. לאחר מכן יש לרוקן את המים לתוך כוס. המים אמנם לא יהיו טעימים כמו בקוקוס צעיר, אבל הם יהיו בהחלט טעימים למדי. אם המים חמוצים או מעופשים, סביר להניח שגם האגוז מקולקל.



לאחר שרוקנתם את האגוז מהמים, הכו בו קלות באמצעות פטיש תוך כדי סיבוב האגוז. חשוב להכות באגוז מסביב לקו אורך דמיוני, ולא להכות בו ללא הבחנה בכל הכיוונים. ברגע שתראו שהאגוז מתחיל להיסדק, המשיכו להכות קלות עם הפטיש עד אשר תוכלו להפריד בידיכם את הקוקוס לשני חצאים.



איך פותחים אגוז קוקוס בוגר ?






 

 






 

 

אנטי-אייג'ינג אודות תקנון מפת האתר צור קשר
חנות וירטואלית זו הוקמה ע"י: חנות וירטואלית