לקבלת עדכונים בתחום האנטי אייג'ינג, מבצעים והנחות מיוחדות, הרשמו עכשיו:

אנטי-אייג'ינג | המרכז הישראלי לעיכוב תהליכי הזדקנות

אנטי-אייג'ינג
שלום אורח, התחבר | משתמש חדש? הרשם לאתר
  בעגלת הקניות שלך 0 מוצרים

לקופון הנחה 10% לאתר iHERB הזינו בהזמנה את הקוד AWE3079 או הקליקו כאן ובצעו רכישה


צריכים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם

מאמרים
  מתכונים טבעוניים
  סרטונים מומלצים
  מבנה העור והזדקנותו
  מהן הסיבות להזדקנות העור
  בריאות מיטבית לפי הרמב''ם
  השפעות העישון על העור
  פירות העונה
  פסיפלורה

קרם קוקוס

אגוז הקוקוס הוא ללא ספק אחת היצירות היותר מעניינות של הטבע. סיבה טובה לכך ניתן למצוא במספר הכל כך רב של שימושיו, שהבולטים שבהם באים לידי ביטוי, כפי שרובינו ודאי כבר יודעים, במטבח.

חלב הקוקוס (המיוצר מטחינת בשר קוקוס עם מים חמים) וכן קרם הקוקוס (הנוצר לאחר קירור חלב הקוקוס) צוברים פופלריות שהולכת וגוברת בעולם הקולינרי בשנים האחרונות. לראשונה התבלטו במטבחים האסייתים השונים (בראש ובראשונה במטבח התאילנדי) אך אט אט השימוש בקרם ובחלב הקוקוס הלך והתפשט בקרב סגנונות הבישול השונים בזכות מרקמו העשיר והנהדר וטעמו האלגנטי והמיוחד, תכונות שהופכות אותו למצרך ששילובו בגסטרונומיה מקנה למנות שונות טוויסט כיפי ומרענן והופוך אותן למעניינות יותר ופשוט טעימות, בין אם מדובר במוקפץ אקזוטי או בקינוח מפנק.

אך מעבר לכך שמדובר במזון מאוד טעים, מי הקוקוס, אותו הנוזל שנמצא בתוך פרי הקוקוס ומשמש בתור הבסיס של קרם הקוקוס וחלב הקוקוס, הם בעלי סגולות בריאותיות יוצאות דופן, וזוהי ככל הנראה הסיבה העיקרית לכך שחלב הקוקוס וקרם הקוקוס הצליחו לחדור לצלחת שלנו בסערה וסחפו רבים מאיתנו אל תוך עולם טעמים חדש וקסום.

בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות לחשיבותו של אורח חיים בריא. אחת מאבני היסוד החשובות ביותר בהקשר של חיים בריאים היא התזונה שלנו. יותר ויותר אנשים מתחילים להבין את הכדאיות של תזונה נכונה ולהנות מההשפעות החיוביות כל כך שיש לה על שגרת חיינו.

ראשית כל, חשוב לדעת שבחלב קוקוס אין למעשה חלב, ומסתבר שאלו הן חדשות טובות למדי. חלב הפרה התברר בשנים האחרונות להיות הרבה פחות בריא ממה שהיה נהוג לחשוב, ולכן זה בהחלט משמח לדעת שהמרקם הקרמי והעשיר הנהדר של חלב הקוקוס מגיע אלינו למעשה ללא חלב או מוצרי חלב, ובראש ובראשונה ללא כולסטרול. אם נשווה בין קצפת שעשויה מחלב קוקוס לקצפת רגילה למשל, נגלה שהשימוש בקצפת מחלב קוקוס יחסוך לנו הרבה קלוריות מיותרות, ולא פחות חשוב מכך, הרבה שומן רווי.

עקב כך שאינם מכילים חלב (חלב הקוקוס הוא פרווה), השתלבו מוצרי הקוקוס בין היתר במטבח הטבעוני, שמגלה להם הרבה התלהבות ואהבה. רבים תוהים אילו ערכים תזונתיים נוספים יש בצריכה של מוצרים שמבוססים על מי הקוקוס, מעבר לעובדה שמדובר במוצר בעל אספקט שומני שלמעשה אינו מכיל כולסטרול. התשובה לשאלה זו נמצאת בין היתר בטיבו של השומן שמכיל הקוקוס.

כל מילה שמכילה את השורש ש.מ.ן יכולה להבהיל בקלות אנשים רבים, במיוחד כאלו ששומרים על בריאותם וגזרתם, אך לפני הכל עלינו לדעת ששומן, מהסוג הנכון ובכמויות המתאימות, נחוץ מאוד עבור גופינו. למעשה הוא אחד מאבות המזון, לצד חלבונים ופחמימות. מעבר שימושו ברקמת השומן, שבלשון המעטה לא אהובה על אף אחד (ואחת), שומן משמש גם לתפקידים אחרים בגוף. למעשה לשומן יש תפקידים לא פחות
חשובים מלשמש כחלק ממבנה של רקמה שאוגרת אנרגיה. גופינו, כידוע, עשוי מתאים - יחידות קטנות שצמודות לרוב אחת לשניה ויוצרות בגופינו רקמות שונות, איברים ומערכות. אחד ממרכיביו החשובים ביותר של התא הוא קרום התא - הממברנה. הממברנה מכילה שומנים רבים, וכמו כן מולקולות שונות בגוף כגון הורמונים חשובים, הן בעלות מבנה שומני. גם חלק ניכר מהכולסטרול (הטוב) שנמצא בגופינו מיוצר על ידי תאינו בעזרת שימוש בחומצות שומן שנמצאות במזון שאנו אוכלים, תהליך שנחשב עדיף יותר מאשר צריכה חיצונית של כולסטרול (שמגיע לגופינו על ידיצריכה של שומן מן החי, שהוא הגורם העיקרי לטרשת עורקים, אחת מהבעיות הבריאותיות הגדולות בעולם כיום).

השומן המצוי בקוקוס מורכב בחלקו הגדול מחומצות שומן רוויות שאורכן קצר עד בינוני (בניגוד לחומצות שומן ארוכות שבריאות פחות). חומצות שומן באורך זה טובות יותר מכיוון שהן משמשות ליצירת אנרגיה באופן מידי בגוף ולא מתאחסנות לשימוש עתידי ובכך נאגרות ברקמת השומן.

מלבד זאת מכילים מי הקוקוס כמות ניכרת של ויטמין בי 5, הידוע כחומצה פנטוטנית, אשר מהווה קופקטור חיוני בתגובות אנזימתיות רבות. הקוקוס מכיל בנוסף כמות משמעותית של ברזל, מגנזיום, פוספט, ואבץ, אשר גם הם נחוצים עבור תהליכים חיוניים שמתרחשים בגופינו. אחרי שלמדנו להכיר מעט את הפרי הנהדר הזה, לא נוכל לסיים את המאמר בדרך טובה יותר מאשר עם מתכון נפלא ופשוט מאוד לקרם קוקוס מוקצף, מעולה עבור ציפוי קינוחים ומושלם על גלידה. אז איך מקציפי קרם קוקוס? במספר צעדים קלים:

קצפת קרם קוקוס (מתכון טבעוני):



מרכיבים

  • פחית או קרטונית של קרם קוקוס (לפחות 20 אחוז שומן)
  • רבע עד שלושת רבעי כפית אבקת סוכר

הכנה

  1. ראשית יש לקרר את קרם הקוקוס, לשם כך נניח אותו במקרר למשך הלילה.
  2. למחרת נוציא את הפחית מן המקרר ונקפיד לא לנער אותה. נסיר את המכסה. כמו כן, כעשר דקות לפני ההכנה נקרר קערה שתשמש אותנו לעירבוב.
  3. נשתמש בחלק העליון של הקרם, שהתקשה מעט והפך למוקרם יותר. מי הקוקס שנמצאים בתחתית יוכלו לשמש אותנו בהכנת שייקים. אם קרם הקוקוס לא התקשה, סביר להניח שהשתמשתם בסוג שמכיל מעט מדי שומן. אפשר לפתור את העיניין בעזרת כפית אחת עד ארבע כפיות של קמח טפיוקה.
  4. ניצוק את קרם הקוקס שלנו בקערת העירבוב שקיררנו. נשתמש במיקסר לעירבוב למשך 30 שניות עד לקבלת מרקם קרמי.
  5. בשלב זה ניתן להשתמש בקרם המוקצף או לשים אותו בקירור. ניתן לשמור במקרר למשך שבועיים. ככל שהשהייה במקרר תהייה ארוכה יותר כך הקרם המוקצף שהכנו יתקשה יותר.

בתיאבון!

 

אנטי-אייג'ינג אודות תקנון מפת האתר צור קשר
חנות וירטואלית זו הוקמה ע"י: חנות וירטואלית